بهبود فردی چیست و چگونه خودمان را ارتقاء دهیم؟
بهبود فردی
به نام خدا سلام به شما دوست عزیر. خوب اوب ببینیم بهبود فردی چی هست.بهبود فردی یعنی ما خودمان را ارتقاء دهیم و در این مقاله می خواهیم راه های رشد شخصی یا همان موفقیت فردی را بررسی کنیم.
سریع می روم سراغ اصل مطلب
برای اینکه بخواهید تغییر کنید و خودتان را توسعه دهید باید روی دو حوزه کار کنید:
روش های بالا بردن دانش در بهبود فردی
اول روی حوزه دانش و اطلاعات و دوم مهارت ها یعنی شما باید علمتان را با روش های زیر افزایش دهید:
1-مطالعه
برای نابود کردن یک فرهنگ
نیازی نیست کتابها را سوزاند
کافیست کاری کنید مردم آنها را نخوانند . . .
ویکتور هوگو
جامعه وقتی فرزانگی و سعادت می یابد که مطالعه، کار روزانه اش باشد.
سقراط
بهبود فردی
واقعا ناراحت می شوم وقتی که می بینم مردم کشورمون ایران سرانه مطالعه شان انقدر پایین است.آن هم با سرعت 150 تا 200 کلمه بر دقیقه!!! بعد می بینم که مثلا کشوری مثل ژاپن سرانه مطالعه اش 90 دقیقه در روز است آن هم با سرعتی قریب به 1000 کلمه در دقیقه!! بله در ژاپن از همان سال های ابتدایی در مدارس تند خوانی را به شاگردان آموزش می دهند.
ابتدا خودتان را آنالیز کنید ببینید در کدام زمینه ها ضعف دارید مثلا کسی اعتماد به نفس پایینی دارد یا دیگری در روابط عاطفی اش دچار مشکل است، بعد از پیدا کردن ضعف ها بروید و درمورد ضعفتان مطالعه کنید و به تدریج تغییرات سازنده را به زندگی خود وارد کنید.
نکاتی در مطالعه
نکات زیر را عملی نکنید دیری نمی کشد که از مطالعه سرد می شوید
1-کم کم
ابتدای کار از کم شروع کنید. مثلا هفته ی اولی که کتاب خواندن را شروع کرده اید روزی یک الی دو صفحه بخوانید و هر هفته تعداد صفحات مطالعه تان را بیافزاید، اگر به این نکته توجه نکنید پس از مدتی کوتاه از مطالعه دلسرد می شوید(نگید نگفتی ها)
2- پر فروش ها را انتخاب کنید
خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دست رسی دارد، یا کتاب های خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند.
ویکتور هوگو
کتاب های پر فروش بی جهت پر فروش نمی شوند در واقع اکثر کتاب های پر فروش حرفی برای گفتن دارند و فقط کپی و جمع آوری نیستن
3-به مکان و زمان مطالعه توجه کنید
خوب مسلم است اگر در مکان و زمان شلوغ و پر سر وصدا مطالعه کنید چیز زیادی از مطالعه گیرتان نمی آید و کم کم مطالعه را کنار می گذارید، البته نمی گویم حتما باید به کتابخانه بروید ولی در مکان ها و زمان های خلوت به مطالعه به پردازید
4-خط کشی
با یک بار مطالعه کردن چیز زیادی در ذهنتان نمی ماند
دفعه اول فقط کتاب را می خوانید که متوجه شوید حرف نویسنده چیست و آیا این کتاب باارزش هست یا خیر .
بنابراین ما باید هر کتاب را 2 الی 3 دفعه بخوانیم، صبر کنید نگویید کی حوصله دارد… راهش را به شما می گویم:
سختی کار شما فقط مطالعه ی دفعه ی اول است، درواقع شما باید در مطالعه اول زیر نکات مهم خط بکشید، دقت کنید که نباید زیر تمام خط های کتاب خط بکشید هر صفحه شاید سه، چهار خط باارزش داشته باشد.
در دفعه ی دوم کار ما آسان است و ما فقط باید قسمت هایی که زیرشان خط کشیده ایم را مطالعه کنیم و این کار زمان زیادی را نمی گیرد مثلا اگر مطالعه ی دفعه ی اول7 ساعت زمان برده است،
مطالعه ی دفعه ی سوم 2 ساعت زمان می برد و مطالعه بار سوم هم برای تثبیت مطالب در ذهنمان است زمان بسیار کمی را به خود اختصاص می دهد زیرا ما دو مرتبه آن کتاب را مطالعه کرده ایم و دفعه ی سوم به مانند مرور می ماند.
2-سمینار ها و سخنرانی ها
با شرکت در سخنرانی ها و سمینار ها دانش خود را افزایش دهید واگر امکان شرکت در آن ها برایتان فراهم نیست فیلم یا صوت آن را تهیه کنید و بررسی کنید.
بهبود فردی
3-مشاوره با متخصصان
حتما با افراد متخصص مشاوره کنید و یا حداقل با افراد محقق در آن موضوع وگرنه راه درست را پیدا نخواهید کرد و یا زمان خود را به کار های با اولویت کمتر اختصاص می دهید زیرا اگر از غیر متخصص یا محقق سوال کنید او به تمام جونب موضوع احاطه ندارد و راه جامعی را به شما پیشنهاد نمی کند.
پیشنهادی ویژه برای شما:راهنمای جامع اهمال کاری چیست و چگونه بر او غلبه کنیم؟
4-استفاده از تجربه دیگران
تجربه از نظر بنده، آن درسی است که درطول انجام کاری بدست می آید.
بگذارید در ابتدا موضوعی را به شما یادآوری کنم، وآن اینکه ما تنها یکبار حق زندگی در این دنیا را داریم و وقت زیادی هم نداریم،شاید در گذشته افراد، مدت زیادی عمر میکردند ولی درحال حاضر باتوجه به شرایط کنونی عمر ها کوتاه شده و ما زمان زیادی در اختیار نداریم.
در این فرصتی که پرودگار عزیز، به ما عنایت کرده است وممکن است هر لحظه آن را از دست بدهیم باید چاره اندیشید و از زندگی نهایت بهره وری را کرد.
یکی از راه های بسیار مؤثر برای اینکه ما از زندگیمان استفاده حداکثری را ببریم استفاده ازتجربیات خود ودیگران است.باید زندگی گذشته خود را بررسی کنیم و از زندگیمان درس بگیریم و دیگر مرتکب اشتباهات گذشته مان نشویم و همچنین راهی که در گذشته رفته ایم را دوباره تکرار نکنیم.
برای این کار خاطره نویسی را به شما پیشنهاد میکنم.
خاطره نویسی
وقتی شما خاطرات خود را به صفحات تاریخ میسپارید،تاریخ، آنها را در آینده به شما بازمیگرداند و شما میتوانید درس های زیادی از آنها بگیرید.
همچنین باید از تجربیات دیگران به ویژه افراد موفق در هر زمینه ای بهره ببرید.
بامصاحبه با دیگران و مطالعه ی زندگینامه و آثار افراد مختلف میتوانید به تجارب آنها دست پیدا کنید
مصاحبه با افراد
اگر شما میخواهید راهی را طی کنید ویا مهارتی را فرا بگیرید،در رشته ای ورزشی فعالیت کنید باید باموفقان آن رشته صحبت کنید و ازآنها راز های موفقیتشان را جویا شوید و از آنها بخواهید که راه موفق شدن درآن رشته را برای شما ترسیم کنند.
بررسی زندگی نامه دیگران
ضرب المثلی ژاپنی میگوید اگر کسی توانسته به قله ای برسد شما هم حتما میتوانید به آن قله برسید و اگر قله ای هست که هنوز فتح نشده،شما باید اولین فاتح آن باشید.
همه ی انسان ها از سیستم ذهنی وعصبی یکسانی برخورداراند و اگر افکار و عقاید وهمین طور اعمالی که یک شخص موفق انجام داده است را مانند آن انجام دهیم،به لطف خدا ما هم حتماً در آن زمینه موفق خواهیم شد،مسئله ی بسیار ساده ای است،ما قرار است پای خود را جای پای بزرگان بگذاریم.
شما بامطالعه ی زندگی نامه بزرگان در واقع در حال شناسایی رد پای آنها هستید.
مطالعه ی آثار دیگران
من هیچ غمی نداشتم که خواندن یک صفحه کتاب از بین نبرده باشد. کتاب، عمر دوباره است. در دنیا لذتی که با لذت مطالعه برابری کند، نیست.
مُنْتِسکیو
وقتی شخصی 20سال از عمر خود را صرف تحقیق بر روی موضوعی کرده است و دست آورد های خود را در کتابی منتشر کرده است.
این یعنی شما بامطالعه آن کتاب ۵۰سال عمر آن نویسنده را مطالعه کرده اید(هر کتاب=یک زندگی) قطعاًهمه ی یافته های آن محقق مفید نبوده اند و او زمان زیادی از عمر خود را صرف آزمون وخطا کرده است و به نتایج مختلفی دست پیدا کرده است و تنها نتایج مفید را درکتاب خود ذکر کرده است. پس با مطالعه کتاب او میتوان راه ۵۰ ساله ی او را طی کرد.
پیشنهادی ویژه برای شما:دانلود کتاب صوتی پدر پولدار پدر بی پول
حرف آخر
و حرف آخر اینکه زندگی اجازه امتحان کردن تمام راه ها را به ما نمی دهد
قسمت دوم در بهبود فردی:تمرین
موارد بالا جزو قسمت اول توسعه خود بود و قسمت دوم
“تمرین“است که باید هر روز برای رسیدن به هدفتان تمرین کنید و توجه کنید که تمرین شما باید همراه با اگاهی باشد و در غیر این صورت از هدفتان دورتر می شوید یعنی اول یادگیری بعد تمرین.
واین را هم درنظر داشته باشید که تمرین باید آهسته و پیوسته باشد یعنی کم باشد ولی هر روز باشد.
رهرو آن نیست گهی تند و گهی خسته رو
رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود
نظر هایتان را دوست دارم

درباره گروه آموزشی فکرپرواز
گروه آموزشی فکرپرواز توسط علیرضا حسن زاده تاسیس شده است و هدف ما این است که بهترین مطالب در زمینه رشد شخصی و مهارت های زندگی را با کیفیت عالی تقدیم حضورتان کنیم.|آموزش+انگیزه|
نوشته های بیشتر از گروه آموزشی فکرپروازمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام آقای حسن زاده
از اینکه برای ما ضعفا فایل های رایگان خوب هم میزارید ممنونم
سلام و درود
خواهش میکنم
و ممنون از نظرتون
سلام مطلبتون خیلی به دلم نشست موفق باشید.
سلام و درود به خانم حسینی
ممنون که نظرتون رو فرمودید، نظرتون قوة قلبی بود برای اینکه مطالب بیشتری روی سایت قرارم دهم
امیدوارم مطالب دیگر نیز برای شما مفید باشند