“توکل” یعنی چه؟
سلام
علیرضا حسن زاده هستم ومیخواهم مطالبی درمورد توکل را با شما به اشتراک بگذارم
توکل یعنی سپردن نتیجه کارها به خدا و آرام و رها بودن واین به این معنا نیست که ما بگوییم توکل به خدا و هیچ تلاشی نکنیم،درواقع شما باید تلاش خود را بکنید ونتیجه کار را به دانای کل بسپارید چرا که ما از آینده بی خبریم ونمیدانیم چه رخد اد هایی در پیش رو داریم.
شاید بعضی وقتها بعد از تلاش هایتان و همچنین توکل به خدا به نتیجه دلخواهتان نرسیده و از این موضوع ناراحت شده باشید اما خداوند به شما نشان داد که سر انجام این رخداد کاملاً به نفع شما تمام شده است.
به مثال زیر توجه کنید:
آیا یک نوجوانی که از خدا طلب یک دوچرخه می کند،می داند فردا چه رویداد هایی پیش رو دارد؟
اگر خداوند بدون در نظر گرفتن صلاح، خیر و عاقبت آن نوجوان دوچرخه را همان لحظه به آن نوجوان بدهد و فردای آن روز پسرک با دوچرخه ی خود تصادف کند وآسیب های جبران ناپذیری متحمل شود آیا به خدا اعتراض نمیکند و نمیگوید که خدایا تو که میدانستی این اتفاق می افتد ،تو که از آینده با خبری، چرا خواسته ی مرا اجابت کردی؟!
خداوند در قرآن می فرماید:
”وَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَن تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ“(چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا میداند، و شما نمیدانید. سوره بقره، آیه۲۱۶)
و بدانید که خدا بخیل نیست و از خزائنش کم نمیشود،(لطفا این موضوع را باور کنید تا شاهد نعمت های فراوان در زندگی خود باشید) و او فقط برای بندگانش خیر (سلامتی، رابطه ی خوب،پول حلال،افتخارات،بهشت،سلامتی عقیده(نگرش)،قرب ونزدیکی به خود و…) میخواهد.
امام على (علیه السلام ):
رُبَما سَأَلتَ الشَّىْ ءَ فَلا تُؤتاهُ وَاُوتیتَ خَیرا مِنهُ عاجِلاً أَو آجِلاً أَو صَرَفَ عَنكَ لِما هُوَ خَیرٌ لَكَ، فَلَرُبَّ أمرٍ قَد طَلَبتَهُ فیهِ هَلاكُ دینِكَ لَو اوتیتَهُ، فَلتَكُن مَسأَلَتُكَ فیما یَبقى لَكَ جَمالُهُ وَیُنفى عَنكَ وَبالُهُ؛
گاه چیزى را (از خدا) مى خواهى اما به تو داده نمى شود و دیر یا زود بهتر از آن به تو داده مى شود، یا به خاطر آنچه خیر و مصلحت تو در آن است از برآورده شدن خواسته ات دریغ مى شود، زیرا بسا خواسته اى كه اگر برآورده شود به نابودى و تباهى دین تو مى انجامد، پس، چیزى بخواه كه زیبایى و نیكیش برایت مى ماند و پیامد سوئى ندارد.
(نهج البلاغه، نامه ۳۱)
باید بدانید که کار شیطان ناامید کردن شما است .
میخواهم حقیقتی را به شما بگویم وآن اینکه خداوند آنقدر رحمان و بخشنده است که میگویند ”گر صد بار توبه شکستی بازا“ و شیطان جلوی نزدیک شدن شما به خدا را می گیرد وقتی انسان جوان است او می گوید: حالا جوانی و وقت داری، هر کاری دوست داری انجام بده و در پیری توبه میکنی.
و هنگام پیری شما را از رحمت خدا ناامید می کند و می گوید دیگر قلبت خیلی سیاه شده و راه بازگشتی وجود ندارد وسعی او تا لحظه مرگ این است که شما را از رحمت خدا ناامید کند ولی خدا همیشه پذیرای شما است آن هم چه جور،خداوند فرموده است:هنگامی که بنده ام توبه میکند من آنقدر خوشحال میشوم به مانند خوشحالی کسی که در بیابان بدون آب و غذا مانده است و در حال هلاک شدن است،ناگهان آب و غذا می یابد.
ونکته آخر اینکه خداوند انسان را عاقل آفریده است یعنی متوجه میشویم چه چیزی خوب است و چه چیزی بد ،بنابراین اول تصمیمی عقلانی بگیریم سپس توکل کنیم و بعد تلاش کنیم ،تصمیم غیرعقلانی یعنی این که مثلا کسی که شنا بلد نیست برود وسط دریا و بگوید توکل بر خدا و خود را به دریا پرت کند وامید به نجات یافتن داشته باشد.هر انسانی می فهمد که این یک حماقت است و کاری خلاف عقل سلیم است.
همچنین درباره ی تلاش، ما مأمور به وظیفه هستیم نه نتیجه،ما با تمام توان تلاشمان را میکنیم و از خدا می خواهیم که هر امری را که به صلاحمان است را رقم بزند و از آنجایی که به او ایمان واعتماد داریم آرام هستیم ولحظه ای ترس و ناامیدی در قلب خود راه نمیدهیم چرا که نتیجه ی کار را به خدای آگاه از همه چیز سپرده ایم.
”خدایا چنان کن سر انجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار“

درباره گروه آموزشی فکرپرواز
گروه آموزشی فکرپرواز توسط علیرضا حسن زاده تاسیس شده است و هدف ما این است که بهترین مطالب در زمینه رشد شخصی و مهارت های زندگی را با کیفیت عالی تقدیم حضورتان کنیم.|آموزش+انگیزه|
نوشته های بیشتر از گروه آموزشی فکرپرواز
دیدگاهتان را بنویسید